Agnes Waiswa

CERTIFIERAD COPYWRITER

Online Academy

PROJEKTLEDARE

Digilär

GYMNASIELÄRAREXAMEN I ENGELSKA

OCH FRANSKA

Linköpings universitet

REKTOR

4 år

GYMNASIELÄRARE I ENGELSKA OCH FRANSKA

11 år

LÄROMEDELSFÖRFATTARE

Natur och kultur

ENGELSKTALANDE

Likt en infödd

En god konversatör är inte den som kommer ihåg vad som sades utan den som säger det någon vill komma ihåg.

- John Mason Brown

Utbildning

Certifierad copywriter

Jag älskar att skriva och att trolla med text och layout. Har alltid gjort; kommer alltid att göra det.

Utbildning

Gymnasielärarexamen i engelska

och franska

Har gjort min beskärda på den litterära fakulteten på universitet. 5 år totalt vilket resulterade i en master i pedagogik, samt en lärarlegitimation som språklärare på gymnasiet och högstadiet.

Utbildning

Diplomerad personlig coach

År 2007 fick jag möjligheten att utbilda mig till coach inom personlig utveckling genom mitt dåvarande jobb. Dessa färdigheter och kunskaper har tveklöst varit till stor nytta i min yrkesroll som chef och medarbetare.

Utbildning

Rektorsprogrammet

När man får sitt rektorsförordnande måste man idag genomgå det 30 hp långa rektorsprogrammet på masternivå på universitet. Lite otippat får enbart de som arbetar som rektor gå programmet. Katten på råttan och råttan på repet, liksom.


Programmet innefattar: juridik, systematiskt kvalitétsarbete och ledarskap.


Erfarenhet

Rektor

Har jobbat som biträdande rektor och rektor inom Sundsvalls kommun, med personal- och budgetansvar samt ytterst ansvarig för verksamheten och dess utveckling.

Erfarenhet

Läromedelsförfattare

Jag har skapat och skrivit det digitala läromedlet Engelska Digilär som nu ges ut av Natur och Kultur. Läromedlet är levande och jag uppdaterar och utökar materialet löpande.


Digilär Engelska Gy

Erfarenhet

Projektledare

Under de första fyra åren, då Digilär var ett litet förlag arbetade jag även som projektledare för mitt läromedel. Det innebar att jag bland annat lade in allt material på webben, rekryterade medförfattare och korrekturläsare, köpte in externa texter, skapade digitala övningar och deltog i marknadsföringen.


Digilär Engelska Gy


Erfarenhet

Gymnasielärare i engelska och franska

Har arbetat som språklärare, förstelärare, arbetslagsledare och biträdande rektor utan personalansvar både kommunalt och inom friskolekoncernen. Jag är även certifierad Cambridge Certificate in Advanced English-lärare.

Läs mer om CAE här.

Erfarenhet

Engelsktalande

Jag har läst 60 hp engelska på univeritetet, bott i Storbrittanien i ett och ett halvt år, varit tillsammans med en engelsman i 12 år, undervisat i engelska på gymnasiet i tio år samt skrivit läromedel i engelska. Jag är väl ungefär så bra som man kan bli, bosatt i Sverige utan att ha engelska som sitt modersmål eller vara professor.